Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2014

Βίντεο στο διαδίκτυο δείχνει μαχητές της Αλ Κάιντα να αποκεφαλίζουν δημόσια έναν άντρα

Οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές αντάρτες με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα κυριαρχούν στην εξέγερση των σουνιτών μουσουλμάνων κατά του Άσαντ
 

Το βίντεο τραβήχτηκε στην κεντρική επαρχία Χομς - Διακρίνεται ο ισλαμιστής να τοποθετεί το κεφάλι στην πλάτη του νεκρού πριν αυτό κυλήσει περίπου ένα μέτρο μακριά από το υπόλοιπο σώμα


Ισλαμιστές αντάρτες στη Συρία με δεσμούς με την Αλ Κάιντα αποκεφάλισαν έναν άνδρα που πιστεύεται ότι είναι φιλοκυβερνητικός σιίτης μαχητής, δημοσιεύοντας το ερασιτεχνικό βίντεο του δημόσιου αποκεφαλισμού στο διαδίκτυο. Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ανέφερε ότι ο αποκεφαλισμός του μαχητή έγινε από το σκληροπυρηνικό Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL), της ριζοσπαστικής ισλαμικής ομάδας που αγωνίζεται για να ανατρέψει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ - Άσαντ με στόχο την εγκαθίδρυση ισλαμικού εμιράτου στη Συρία.

Το βίντεο εμφανίζει ένοπλους άνδρες ντυμένους στα μαύρα να στέκονται σε εξωτερικό χώρο κυκλικά γύρω από έναν άνθρωπο ο οποίος είναι ξαπλωμένος στο έδαφος. Ένας από τους μαχητές σκύβει πάνω από το θύμα του και φαίνεται να τον αποκεφαλίζει με ένα μικρό μαχαίρι. Στο βίντεο διακρίνεται επίσης ο ισλαμιστής να τοποθετεί το κεφάλι στην πλάτη του νεκρού πριν αυτό κυλήσει περίπου ένα μέτρο μακριά από το υπόλοιπο σώμα. Τα άλλα τρία λεπτά από το ερασιτεχνικό βίντεο δείχνουν ανθρώπους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλά παιδιά, να μιλάνε να γελάνε και να τραβούν φωτογραφίες από τη σκηνή του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στη Βρετανία και το οποίο αντιτίθεται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ- Άσαντ διαθέτοντας εκτεταμένο δίκτυο πηγών σε όλη τη Συρία, ανέφερε ότι το βίντεο τραβήχτηκε στην κεντρική επαρχία Χομς. Η αυθεντικότητά πάντως του ερασιτεχνικού βίντεο με τον δημόσιο αποκεφαλισμό δεν είναι δυνατόν να επαληθευτεί από ανεξάρτητες πηγές.

Οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές αντάρτες με διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα κυριαρχούν στην εξέγερση των σουνιτών μουσουλμάνων κατά του Άσαντ, ο οποίος υποστηρίζεται από τα μέλη της μειονότητας των αλαουιτών- ένα παρακλάδι των σιιτών - καθώς επίσης και από σιίτες μαχητές από το Ιράκ και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Οι δύο πλευρές μετά από σχεδόν τρία χρόνια συγκρούσεων έχουν εμπλακεί σε βασανιστήρια, δολοφονίες και πολλά ακόμη εγκλήματα πολέμου.

Η άνοδος της Αλ Κάιντα στη Συρία έχει αναγκάσει τη Δύση να μετριάσει τις προσπάθειες για την απομάκρυνση του Ασάντ από την εξουσία. Κατά τη διάσκεψη της Ελβετίας για την ειρηνική επίλυση της συριακής κρίσης η κυβέρνηση του καθεστώτος Άσαντ επικαλέστηκε αυτές τις πράξεις φρικαλεότητας, σε μια προσπάθεια να χαρακτηρίσει το σύνολο των εξεγερθέντων ως «τρομοκράτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...