Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τουλάχιστον 17 νεκροί σε επιθέσεις στο Ιράκ

Τεθωρακισμένα οχήματα και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις με βαριά πολυβόλα έφθασαν στη Σουλαϊμάν Πεκ για να ενισχύσουν τα στρατεύματα που μάχονται εκεί για πολλές ημέρες με την υποστήριξη ελικοπτέρων προστασίας

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάφορες επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Ιράκ, καθώς ο στρατός προσπαθεί να εκδιώξει τους ισλαμιστές μαχητές από τη βόρεια πόλη Σουλαϊμάν Πεκ, δήλωσαν πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές.

Τεθωρακισμένα οχήματα και ειδικές αστυνομικές δυνάμεις με βαριά πολυβόλα έφθασαν στη Σουλαϊμάν Πεκ για να ενισχύσουν τα στρατεύματα που μάχονται εκεί για πολλές ημέρες με την υποστήριξη ελικοπτέρων προστασίας.

«Οι συγκρούσεις συνεχίζονται σήμερα στο κέντρο της πόλης», δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος Τάλιμπ Μοχάμεντ. «Η κατάσταση είναι ακόμη ασαφής. Δεν μπορούμε ούτε να κοιτάξουμε έξω από το παράθυρο, καθώς οι σφαίρες και οι εκρήξεις δε σταματούν».

Μαχητές ύψωσαν την Πέμπτη τη μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ISIL) -μια σκληροπυρηνική σουνιτική οργάνωση που μάχεται επίσης στη γειτονική Συρία- σε ορισμένα σημεία της Σουλαϊμάν Πακ, 160 χλμ βόρεια της Βαγδάτη.

Βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε σήμερα το αυτοκίνητό του και ανατινάχτηκε κοντά σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο στην περιοχή αλ-Ουόραρ δυτικά της Ραμάντι, πρωτεύουσας της επαρχίας Αλ Άνμπαρ. Η αστυνομία δήλωσε πως απέτρεψε άλλη μία επίθεση ανατολικά της Ραμάντι, πυροβολώντας και σκοτώνοντας έναν βομβιστή αυτοκτονίας που οδηγούσε ένα αστυνομικό αυτοκίνητο το οποίο είχαν κατάσχει προηγουμένως οι εξεγερμένοι.

Ένοπλοι σκότωσαν πέντε ανθρώπους σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην Τάζα, μια πόλη 210 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε τοπική αστυνομική πηγή.

Στην πόλη Σιργκάτ, 300 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, τουλάχιστον δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον της περιπόλου τους, δήλωσαν αστυνομικές πηγές.

Αυτοκίνητο-βόμβα σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στην κυρίως σιιτική συνοικία Σκουκ στη βόρεια Βαγδάτη, δήλωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές.

Σε άλλες επιθέσεις, η αστυνομία ανακοίνωσε πως βλήματα όλμου έπληξαν ένα σπίτι, σκοτώνοντας έναν άμαχο, στην Τζουρφ αλ-Σάχαρ, 60 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

Ένοπλοι χρησιμοποιώντας σιγαστήρες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα και τον γιο του κοντά στο σπίτι τους στην κεντρική Χίλα, νότια της Βαγδάτης. Στην πόλη Μουκνταντίγια, 80 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης, ένοπλοι σκότωσαν δύο μέλη φιλοκυβερνητικής σουνιτικής πολιτοφυλακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...