Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δημοψήφισμα στη Κριμαία για το μέλλον της ουκρανικής περιοχής

Το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας αποφάσισε την διεξαγωγή δημοψηφίματος για το μέλλον της ουκρανικής περιοχής.

Την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία -και κυρίως στην Κριμαία- παραμένει έκρυθμη και ο έκπτωτος Γιανουκόβιτς βρήκε άσυλο στη Μόσχα, ιστοσελίδα των «Epoch Times», που επικαλείται οικονομικούς αναλυτές, επισημαίνει ότι, περαιτέρω κλιμάκωση στην Ουκρανία, θα επιφέρει αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία.


Η κατάσταση στη Ουκρανία βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, τη στιγμή που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας.

Τι έγινε σήμερα στην Κριμαία

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Κριμαία όπου δεκάδες φιλορώσοι διαδηλωτές κατέλαβαν σήμερα κυβερνητικά κτήρια υψώνοντας ρωσικές σημαίες.

Περί τους 50 άνδρες, εξοπλισμένοι με σύγχρονα όπλα έφθασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κατέλαβαν και εμπόδισαν το πρωί την είσοδο των εργαζομένων στα δύο κτίρια, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Ανατόλι Μοχίλιοφ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίεβ Ποστ κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 2 άτομα.

Οι τοπικές αρχές ετοιμάζονται «να λάβουν μέτρα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την ένοπλη ομάδα που έχει καταλάβει τα δύο κτίρια.

Ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το σύνολο των δυνάμεων της αστυνομίας έχει τεθεί σε συναγερμό, ανάμεσά τους και οι ειδικές δυνάμεις.

Το μέτρο αυτό, σε συνδυασμό με την περικύκλωση του τετραγώνου του κοινοβουλίου της Συμφερόπολης από τις δυνάμεις ασφαλείας έχει ως στόχο την αποτροπή μιάς «αιματοχυσίας μεταξύ του άμαχου πληθυσμου" και "την εξέλιξη της κατάστασης σε ένοπλες συγκρούσεις», σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών στη σελίδα του στο Facebook.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...