Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ρ. Δούρου: Αφωνία του κ. Βενιζέλου για τους ομογενείς της Ουκρανίας

Βολές κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, για τη στάση του σχετικά με τους ομεγενείς της Ουκρανίας εκτόξευσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου.


Η κ. Δούρου τόνισε ότι οι έλληνες ομογενείς βρίσκονται στο στόχαστρο της άκρως επικίνδυνης νεοναζιστικής οργάνωσης της Ουκρανίας, ‘Δεξιός Τομέας’, που καλεί τα μέλη της να πάρουν τα όπλα και να κατέβουν στους δρόμους.

Επικαλέστηκε μάλιστα την πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάντρα Προτσένκο, η οποία κατήγγειλε ξυλοδαρμούς ομογενών και κλίμα εκφοβισμού.

Η υποψήφια περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ότι οι εξελίξεις αυτές δεν προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας, σημειώνοντας ενδεικτικά ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία τουμε την Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, ο κ. Βενιζέλος δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στο θέμα αυτό.

«Είναι προφανές ότι οι 150 χιλιάδες ομογενείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών. Εξ ου και η αφωνία του κ. Βενιζέλου», κατέληξε η κ. Δούρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...