Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κοζάκοι στο Σότσι ρίχνουν άγριο ξύλο στις Pussy Riot -Τις χτυπούν αλύπητα με μαστίγιο (εικόνες&βίντεο)

Θύματα άγριου ξυλοδαρμού από Κοζάκους που περιπολούν στο Σότσι κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, έπεσαν οι γνωστές για την αντικυβερνητική τους δράση στη Ρωσία Pussy Riot. Τα μέλη του μουσικού συγκροτήματος έφαγαν άφθονο ξύλο, δέχθηκαν χτυπήματα με μαστίγιο και «ριπές» από σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο.


Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλιόχινα, που φυλακίστηκαν επί δύο χρόνια επειδή τραγούδησαν μια πανκ προσευχή κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε καθεδρικό ναό της Μόσχας, κατήγγειλαν την επίθεση που δέχθηκαν στο Σότσι πέντε μέλη του συγκροτήματος όταν προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα τραγούδι.


«Κάτω από το πανό Σότσι 2014 υπό του ήχους του "Ο Πούτιν θα μας διδάξει να αγαπάμε την πατρίδα", κοζάκοι επιτέθηκαν στις Pussy Riot, μας χτύπησαν με μαστίγια και μας ψέκασαν με αέριο πιπεριού», έγραψε η Τολοκονίκοβα στον λογαριασμό της στο Twitter.


Στο βίντεο του επεισοδίου, φαίνονται τα μέλη των Pussy Riot να βάζουν τις χρωματιστές μάσκες του σκι που συνήθως φορούν και να αρχίζουν να τραγουδούν μπροστά από έναν τοίχο με το σήμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Τότε εμφανίζεται ένας Κοζάκος ο οποίος ψεκάζει με σπρέι πιπεριού στα μάτια ενός μέλους του συγκροτήματος, ενώ ένας άλλος αρχίζει να χτυπά διάφορα πρόσωπα με μαστίγιο.

Η Αλιόχινα ανέβασε στο Twitter φωτογραφίες από το ματωμένο πρόσωπο ενός οπαδού του συγκροτήματος , ενώ σε μια άλλη φωτογραφία φαίνονται κόκκινα σημάδια στο στήθος της Τολοκονίκοβα.


Ακτιβιστής που συνελήφθη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στο Σότσι, δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης. «Οι κοζάκοι έριξαν αέριο πιπεριού στα μάτια μου. Άρχισαν να μας χτυπούν με μαστίγια και μετά άρχισαν να μας πνίγουν μπροστά στα μάτια ενός αστυνομικού», κατήγγειλε.

Οι Κοζάκοι δεν ανήκουν στην αστυνομία ή τον στρατό και παλαιότερα φύλαγαν τα σύνορα της Ρωσίας. Αποστολή τους είναι να διασφαλίζουν την τάξη και να συνεργάζονται με την αστυνομία για να προβαίνουν σε συλλήψεις. Αυτή την περίοδο οι ρωσικές αρχές τους χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν την ασφάλεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...