Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ιταλία: Συνέλαβαν 16 μέλη της σικελικής μαφίας που έκλεβαν αγροτικές επιδοτήσεις

Οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τρίτη ότι συνέλαβαν 16 υπόπτους ως μέλη της σικελικής μαφίας που κατηγορούνται ότι έκλεψαν αγροτικές επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους εκατομμυρίων ευρώ.


Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε βάρος 16 προσώπων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, παράνομη κατοχή πυροβόλων όπλων και άλλα εγκλήματα. Τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν στην Κατάνη και τις Συρακούσες της Σικελίας, στο Μιλάνο και το Τουρίνο, καθώς και στη Γερμανία, σε συνεργασία με τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία BKA.


Οι ύποπτοι, οι οποίοι συνδέονται με τη μαφιόζικη οικογένεια Καπέλο-Καρατέντι της Κατάνης, υποχρέωναν δικαιούχους των αγροτικών επιδομάτων της ΕΕ να τους παραδίδουν τα χρήματα, με αποτέλεσμα να έχουν βάλει στην τσέπη τους από το 2005 ως το 2013 περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ, αναφέρουν σε δήλωσή τους εισαγγελείς στην Κατάνη.

Η εγκληματική συμμορία, η οποία κατηγορείται επίσης ότι αποσπούσε χρήματα για προστασία από τοπικές επιχειρήσεις, λέγεται ότι είχε αρχηγό τη 46χρονη Αγκάτα Μπαλσάμο, τη σύζυγο του φυλακισμένου νονού της μαφίας Οράτσιο Πριβιτέρα, ο οποίος εκτίει ποινή ισοβίων για φόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...