Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πακιστάν: Δεν θα περάσει στρατοδικείο ο Μουσάραφ

Η κατηγορία είναι εσχάτη προδοσία - Θα βρεθεί ενώπιον αστικού δικαστηρίου


Η πακιστανική Δικαιοσύνη αποφάσισε να δικαστεί από αστικό δικαστήριο και όχι από στρατοδικείο ο πρώην πρόεδρος, Περβέζ Μουσάραφ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας


Ο 70χρονος Πακιστανός πρώην πρόεδρος θα δικαστεί από αστικό δικαστήριο και όχι από στρατοδικείο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της χώρας.

Ο Μουσάραφ αντιμετωπίζει την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, η οποία επισύρει την ποινή του θανάτου, επειδή κατέλυσε το Σύνταγμα και επέβαλε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα το 2007.

Οι συνήγοροι του πρώην προέδρου αμφισβήτησαν τη νομιμότητα του ειδικού δικαστηρίου, το οποίο συγκρότησε ο σημερινός πρόεδρος της χώρας, Ναουάζ Σαρίφ, τον οποίο ο Μουσάραφ είχε ανατρέψει με πραξικόπημα το 1999 και είχαν ζητήσει ο πελάτης τους να δικαστεί από στρατοδικείο.

Οι δικαστές απέρριψαν το αίτημα των συνηγόρων του Μουσάραφ, λέγοντας ότι δεν είναι ενεργό μέλος του πακιστανικού στρατού και αποφάσισαν να δικαστεί από αστικό δικαστήριο. Ο Μουσάραφ, όταν κατάργησε το Σύνταγμα στο Πακιστάν, εκτός από πρόεδρος, ήταν και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την Τρίτη ο Μουσάραφ εμφανίστηκε ενώπιον του ειδικού δικαστηρίου και στις 11 Μαρτίου αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου θα του απαγγελθεί η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...