Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ιταλία - Σοκ: 14χρονη αυτοκτόνησε έπειτα από προτροπές χρηστών στο Διαδίκτυο

Την προκαλούσαν ότι δεν είναι ικανή να αφαιρέσει τη ζωή της – Της έδιναν συμβουλές για το πώς θα κόψει τις φλέβες της


Σοκάρει η είδηση ότι μία 14χρονη νεαρή από την Πάντοβα στην Ιταλία, αυτοκτόνησε έπειτα από προτροπές χρηστών σε διαδικτυακό φόρουμ.


Η ανήλικη ανέβηκε σε οροφή εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου και πραγματοποίησε πτώση θανάτου.

Όλα ξεκίνησαν από το φόρουμ Ask.fm, που δημιουργήθηκε στη Λετονία στο οποίο οι χρήστες που διατηρούν την ανωνυμία τους, γεγονός το οποίο το καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο, με πολλές αυτοκτονίες σε ΗΠΑ και Βρετανία να έχουν προκληθεί έπειτα από έντονες συνομιλίες μεταξύ εφήβων.

Η 14χρονη Νάντια που είχε μόλις χωρίσει από τον αγαπημένο της, έγραψε στην ηλεκτρονική σελίδα: «Δε θα αγαπήσω πια κανέναν άλλον. Γιατί δεν χρειάζεται», για να πυροδοτήσει μία σειρά αντιδράσεων από χρήστες, οι οποίοι της έστελναν φωτογραφίες με ξυράφια και σχέδια που απεικόνιζαν καρπούς χεριών με τις φλέβες κομμένες.

Άλλωστε, όπως αποκάλυψε στο φόρουμ συχνά αυτοτραυματιζόταν και μετά σχολίαζε: «Η μαμά δεν το ξέρει. Αλλά όταν βλέπεις το αίμα να κυλάει νιώθεις πολύ καλά, ικανοποιημένη από τον εαυτό σου».

Κάποιοι της έλεγαν να σταματήσει να κάνει κακό στον εαυτό της, αλλά οι περισσότεροι διψούσαν για περισσότερο αίμα και την προκαλούσαν, ζητώντας της νέες φωτογραφίες.

«Σταματήστε γιατί θα κόψω τις φλέβες μου. Με εμπνέετε», έγραφε για να λάβει απαντήσεις όπως: «Αυτοκτόνησε», «Σε μισώ», «Είσαι μία πουτ…», «Κανείς δε σε θέλει».

Εκείνη συνέχιζε αναρτώντας μηνύματα όπως: «Το ξέρω ότι δε με θέλει κανείς. Δεν είναι καλύτερα αν αυτοκτονήσω; Μου λέτε έναν τρόπο να το κάνω;».

Μάλιστα, κάποιος από τους συνομιλητές της, της έστειλε σύνδεσμο για να δει ταινία που αναφέρεται σε αυτοκτονία.

Τελικά, τα μηνύματα την οδήγησαν να πάρει την απόφαση και να ανέβει στην οροφή του ξενοδοχείου, από όπου βούτηξε στο κενό.

Μετά τη δημοσιοποίηση του συγκλονιστικού περιστατικού, βουλευτές ζήτησαν σήμερα την υιοθέτηση νόμου κατά της παρενόχλησης στο Διαδίκτυο.

«Πρόκειται για ξεκάθαρη υπόθεση cyber bullying. Πρέπει κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν χρειαστεί ας κλείσουν οι σελίδες», δήλωσε η δικηγόρος Μαρία Πία Ρίτζο, ειδική σε θέματα ανηλίκων.

Όσο για την Μικαέλα Καμπάνα, βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο να συζητηθεί επειγόντως στο κοινοβούλιο ένας νόμος για την παρενόχληση και κυρίως για την παρενόχληση στο Διαδίκτυο, καθώς όπως είπε: «Δεν αντέχουμε πλέον οι νέοι να δίνουν τέλος στη ζωή τους εξαιτίας απειλών και ψυχολογικών πιέσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...