Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Φονική χιονοθύελλα ξαναπάγωσε τις ανατολικές ΗΠΑ - τουλάχιστον 21 νεκροί


Σφοδρή χιονοθύελλα εξακολουθεί να πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ και έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής το θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπων.


Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης στα βορειοανατολικά, ωστόσο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας.



Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, μία έγκυος γυναίκα παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από εκχιονιστικό μηχάνημα, καθώς ο οδηγός του δεν την είδε λόγω της χιονοθύελλας. Το παιδί της γυναίκας, που ήταν στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, γεννήθηκε με καισαρική και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, σχεδόν 550.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κυρίως στη Τζόρτζια και στη Νότια Καρολίνα.

Πάνω από 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και περίπου 240 καθυστέρησαν να πραγματοποιηθούν νωρίς το πρωί της Παρασκευής. Στην Ουάσιγκτον η κυκλοφορία είναι εξαιρετικά δύσκολη εξαιτίας της ποσότητας χιονιού που έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας και έφθασε στο ύψος των περίπου 40 εκατοστών.

Σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα παρέμειναν στην πλειονότητά τους κλειστά. Τα λεωφορεία δεν κυκλοφόρησαν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε κηρύξει την Πέμπτη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε 45 κομητείες της Τζόρτζια και της Νότιας Καρολίνα, απόφαση που επιτρέπει στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων να αναλάβουν δράση.

Στη Νέα Υόρκη, η απόφαση του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία της πολιτείας παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και την χιονόπτωση, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των Νεοϋορκέζων.

Εναντίον του στρέφεται το σωματείο των δασκάλων αλλά και πολλοί γονείς, τους οποίους ο δήμαρχος καθησύχασε, λέγοντας ότι τα σχολεία προσέχουν τα παιδιά τους. Να σημειωθεί πως από το 1978, τα σχολεία έχουν κλείσει, εξαιτίας του χιονιά, μόλις έντεκα φορές.

Είναι ο τρίτος χιονιάς που πλήττει τις ΗΠΑ τον φετινό χειμώνα, που χαρακτηρίστηκε από πρωτόγνωρες πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις-ρεκόρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...