Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αμφισβητεί τη νομιμότητα της νέας ουκρανικής κυβέρνησης ο Μεντβέντεφ

Η Μόσχα έχει σοβαρές αμφιβολίες για τη νομιμότητα των νέων αρχών της Ουκρανίας μετά την καθαίρεση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς από το αξίωμά του, δήλωσε...
σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποστηρίζοντας ότι η αναγνώρισή τους από ορισμένες χώρες, κυρίως της Δύσης, συνιστά παρεκτροπή.


«Δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει εκεί. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τα συμφέροντά μας και για τη ζωή των πολιτών μας», φέρεται να είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για τη νομιμότητα μιας ολόκληρης σειράς θεσμικών οργάνων που λειτουργούν σήμερα» στην Ουκρανία, πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο να μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα», συνέχισε, σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν συνομιλίες με μια κυβέρνηση ανθρώπων που «περιπλανώνται στο Κίεβο φορώντας μαύρες κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ».

Αναφερόμενος στην ανανέωση της συμφωνίας για την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία, ο Μεντβέντεφ είπε ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των ουκρανικών εταιρειών και της κυβέρνησης. «Αυτές οι συμφωνίες, που είναι νομικά δεσμευτικές, θα πρέπει να τηρηθούν. Δεν συνεργαζόμαστε με μεμονωμένα πρόσωπα, πρόκειται για ζήτημα διακρατικών σχέσεων» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Η απόφαση όσον αφορά το φυσικό αέριο έχει συγκεκριμένη χρονική περίοδο εφαρμογής. Το τι θα συμβεί μετά τη λήξη της είναι ένα θέμα προς συζήτηση με τις ουκρανικές εταιρείες και με την ουκρανική κυβέρνηση, εάν αναδειχθεί κάποια εκεί».

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...