Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Παραδομένη στις φλόγες η νότια Αυστραλία

Μαίνονται οι δεκάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στα νοτιοανατολικά της χώρας.

Μάχη με δεκάδες εστίες πυρκαγιών δίνουν πυροσβέστες στην νοτιοανατολική Αυστραλία.


Στους κατοίκους που βρίσκονται στη γραμμή του πυρός έχει γίνει σύσταση να μην προσπαθήσουν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, καθώς είναι ήδη πολύ αργά και να παραμείνουν σε αυτά αντί να φύγουν με τα οχήματά τους στους δρόμους που είναι γεμάτοι καπνό. 


Αξιωματούχοι χαρακτήρισαν την κατάσταση ως τη χειρότερη εδώ και πέντε χρόνια.   «Την Κυριακή οι συνθήκες θα είναι οι χειρότερες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κάτοικοι της Βικτώρια από το 2009», δήλωσε ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Γκρεγκ Λάπσλεϊ. «Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη».

Οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δεν είναι καθόλου ευνοϊκές για την κατάσβεση των πυρκαγιών, καθώς η θερμοκρασία φτάνει τους 40 βαθμούς και οι συνεχείς αλλαγές στην κατεύθυνση των ανέμων καθιστούν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Οι κάτοικοι του Γκούνγκερα κλήθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο στα σπίτια τους. «Βρίσκεστε σε κίνδυνο. Δράστε τώρα για να προστατεύσετε τους εαυτούς σας. Είναι πολύ αργά για να φύγετε», κοινοποίησε στην ιστοσελίδα της η Επαρχιακή Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η υπουργός Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης, Κιμ Γουέλς, δήλωσε ότι πυροσβέστες είχαν καταφθάσει από τη γειτονική Νέα Νότια Ουαλία και τη Νέα Ζηλανδία προκειμένου να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...