Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Μεξικό: Συνελήφθη ο Νο1 καταζητούμενος άνθρωπος στη χώρα

Ο διαβόητος επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν


Ο υπ' αριθμόν ένα δημόσιος κίνδυνος-καταζητούμενος άνθρωπος στο Μεξικό, ο Χοακίν «Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη στο μεξικανικό έδαφος από στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας αυτής και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δήλωσε μια κυβερνητική πηγή στις ΗΠΑ το Σάββατο.


Η πηγή αυτή, η οποία μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ανέφερε ότι ο Γκουσμάν συνελήφθη περί τις 06:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα τουριστικό κτιριακό συγκρότημα στην παράκτια πόλη Μασατλάν, στα βορειοδυτικά, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός, σε μια επιχείρηση που διεξήγαγαν η ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ (DEA) και οι μεξικανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Μεξικού Εδουάρδο Σάντσες περιορίστηκε απλώς να δηλώσει ότι οι αρχές «συνέλαβαν ένα πρόσωπο στην (πολιτεία) Σιναλόα», η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί.

Ο Γκουσμάν είναι ο επικεφαλής του ισχυρού καρτέλ Σιναλόα, το οποίο έχει εμπλακεί σε έναν ανελέητο και βάρβαρο πόλεμο με άλλες συμμορίες για τον έλεγχο περιοχών και των οδών μεταφοράς τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών στις ΗΠΑ.
Σχεδόν 80.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε βιαιότητες οι οποίες συνδέονται με τη δράση των καρτέλ των ναρκωτικών στο Μεξικό αφότου ο τέως πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέθεσε στο στρατό να καταστείλει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, μια πολιτική που ο νυν πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο έχει επικρίνει έντονα αλλά δυσκολεύεται να τερματίσει.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...