Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ιταλία: Σε παραίτηση κάλεσε τον Λέτα το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Μάριο Μόντι

Το διαδικτυακό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας La Repubblica: Ο Λέττα πηγαίνει στον Ναπολιτάνο.

Πρόκειται για το ένα από τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση - Μένουν να εξακριβωθούν οι προθέσεις των Δημοκρατικών και της Νέας Κεντροδεξιάς


Να παραιτηθεί κάλεσε τον Ιταλό Πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, το κεντρώο κόμμα Επιλογή Πολιτών (SC) που έχει ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι. Η Επιλογή Πολιτών είναι το μικρότερο από τα τρία κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού.


«Ο Λέτα είναι ένας άνδρας με μεγάλη πείρα και ευαισθησία. Είμαι βέβαιος ότι κατανοεί και ο ίδιος την ανάγκη να γυρίσουμε πραγματικά σελίδα, ξεκινώντας μια νέα φάση της πολιτικής ιστορίας της χώρας μας, με μια νέα κυβέρνηση και με διαφορετικό πρωθυπουργό», δήλωσε ο Αντρέα Ρομάνο, εκπρόσωπος του SC στην βουλή.

Ο Ρομάνο πρόσθεσε ότι «εύχεται ο Λέτα να επιδείξει την ευαισθησία που τον διέκρινε σε όλη του την πολιτική σταδιοδρομία. Να συμβάλει στο να αρχίσει μια νέα φάση, θέτοντας στην διάθεση του προέδρου και το πρωθυπουργικό του αξίωμά του».

Ο Λέτα φέρεται, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, να επιστρέφει στο προεδρικό μέγαρο, όπου είχε μεταβεί νωρίτερα την Τρίτη για συνομιλίες με τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Μένουν να εξακριβωθούν οι προθέσεις των Δημοκρατικών και της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο.

Αναλυτές τονίζουν ότι η ανακοίνωση της SC είναι σαφές ότι αποσκοπεί στην αντικατάσταση του Λέτα με τον νέο γραμματέα των Δημοκρατικών, Ματέο Ρέντσι, με την ίδια κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς προσφυγή σε πρόωρες εκλογές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...