Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

Αεροπειρατεία από τον συγκυβερνήτη - Συναγερμός στη Γενεύη!

Σε κατάσταση συναγερμού βρέθηκε το αεροδρόμιο της Γενεύης, έπειτα από προσγείωση αεροσκάφους στο οποίο έγινε αεροπειρατεία από τον συγκυβερνήτη.


Το περιστατικό συνέβη σε πτήση της Ethiopian Airlines, από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό τη Ρώμη. Η εταιρεία να ανακοίνωσε πως ένα από τα αεροπλάνα της αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί στη Γενεύη. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς στο αεροδρόμιο, το οποίο έκλεισε εξαιτίας του περιστατικού.

Αν και αρχικά ανακοινώθηκε πως ο αεροπειρατής επιβιβάστηκε στο Χαρτούμ, όπου έκανε προγραμματισμένη στάση το αεροσκάφος, η ελβετική αστυνομία ανακοίνωσε πως δράστης ήταν ο συγκυβερνήτης, ο οποίος συνελήφθη.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο συγκυβερνήτης ζήτησε άσυλο και πήρε τον έλεγχο του αεροπλάνου όταν ο πιλότος πήγε στην τουαλέτα. Σε επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Γενεύης ζητούσε επίμονα να του χορηγηθεί άσυλο, κάνοντας κύκλους στον εναέριο χώρο, ενώ τα καύσιμα του αεροσκάφους αρκούσαν για 20' ακόμη. Μετά από την προσγείωση, το έσκασε από το παράθυρο κατεβαίνοντας με σχοινί, αλλά παραδόθηκε στην ελβετική αστυνομία, ζητώντας άσυλο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...