Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Συνδυασμός βροχών, ανέμων και πλημμύρων σφυροκοπά τη Βρετανία

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του, δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στη βορειοδυτική Βρετανία έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες έχουν κοπεί σε διάφορα τμήμα της χώρας ενώ μεγάλο μέρος του νότιου τμήματος παραμένει κάτω από το νερό εξαιτίας της «οργής» του Τάμεση.


Οι μετεωρολογικές προβλέψεις βλέπουν πρόσκαιρο διάλειμμα την Πέμπτη αλλά επιστροφή των θυελλωδών ανέμων από την Παρασκευή. Παράλληλα, η στάθμη του Τάμεση συνεχίζει να ανεβαίνει στο υψηλότερο σημείο της τα τελευταία 60 χρόνια.


Σύμφωνα με την αστυνομία του Γουίλτσαϊερ (νότια, κοντά στο Μπρίστολ), ένας 70χρονος πέθανε εξαιτίας, όπως όλα δείχνουν, ηλεκτροπληξίας όταν καλώδια ρεύματος κόπηκαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Οι θυελλώδεις άνεμοι είναι το νέο πρόβλημα που προστίθεται στο χτύπημα του άγριου χειμώνα στη Βρετανία: Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει ζημιές στις εγκαταστάσεις των δικτύων ηλεκτροδότησης και έχουν αφήσει, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης, 130.000 σπίτια χωρίς ρεύμα από το βράδυ της Τετάρτης.

Το κύμα προβλήματων στα σιδηδρομικά δρομολόγια, που είχε ξεκινήσει από το νότο εξαιτίας των πλημμύρων, έχει επεκταθεί την Πέμπτη σε περισσότερα σημεία της χώρας εξαιτίας των δέντρων που έκοψαν οι άνεμοι και έριξαν στις γραμμές. Με κίνδυνο και δυσκολίες γίνεται και η κυκλοφορία στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Οι περισσότερες προειδοποιήσεις για πλημμύρες παραμένουν σε ισχύ ενώ ο Τάμεσης, που έχει ήδη μπει σε 1.135 σπίτια και έχει βυθίσει μέγαλο μέρος της υπαίθρου στα νότια κάτω από τα λασπώδη νερά, συνεχίζει να φουσκώνει στα υψηλότερα επίπεδά του τα τελευταία 60 χρόνια.

Οι νέες βροχές που προβλέπονται για το Σαββατοκύριακο θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τις περιοχές που βρίκονται κάτω από το νερό. Ο ποταμός, εξαιτίας του μεγέθους του, δεν φουσκώνει εξαιτίας «μεμονωμένων» καταιγίδων αλλά λόγω των συσσωρευμένων αποτελεσμάτων των σφοδρών βροχοπτώσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...