Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ και Βρετανία κατασκόπευαν το WikiLeaks και τους επισκέπτες του

Η NSΑ και η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ «κατασκόπευαν το WikiLeaks και τους αναγνώστες του» επιβεβαίωσε την Τρίτη ο δικτυακός τόπος του Τζούλιαν Ασάνζ, παραθέτοντας έγγραφα που έλαβε από τον Έντουαρντ Σνόουντεν και ζητώντας το διορισμού «ειδικού εισαγγελέα» στην υπόθεση.


Σύμφωνα με ένα από το έγγραφα, η NSA είχε εντάξει από το 2010 τον ιδρυτή του WikiLeaks σε «έναν κατάλογο προσώπων που ανέμενε να αποτελέσουν στόχο δίωξης» εκ μέρους των Αρχών. Στη συγκεκριμένη λίστα «περιλαμβάνονται πρόσωπα ύποπτα για συμμετοχή στο δίκτυο της Αλ Κάιντα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του WikiLeaks.


«Η NSA και Βρετανός εταίρος της, η GCHQ κατασκόπευαν επίσης το WikiLeaks και τους αναγνώστες του» προσθέτει ο δικτυακός τόπος, παραθέτοντας άλλο έγγραφο του Έντουαρντ Σνόουντεν.

«Το WikiLeaks καταδικάζει σθεναρά την ασύδοτη και παράνομη συμπεριφορά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Καλούμε την κυβέρνηση Ομπάμα να ορίσει έναν ειδικό εισαγγελέα που θα ερευνήσει το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της NSA εναντίον των μέσων ενημέρωσης, ιδίως του WikiLeaks» υπογραμμίζει.

Ο δικτυακός τόπος WikiLeaks, που έχει δημοσιεύσει δεκάδες χιλιάδες απόρρητα έγγραφα που έχουν φέρει σε δεινή θέση την αμερικανική κυβέρνηση, επισήμανε «η NSA και οι Βρετανοί συνεργοί της δεν επιδεικνύουν κανένα σεβασμό για τους κανόνες Δικαίου».

Αναφέρεται επίσης ότι «σε καμία οντότητα, περιλαμβανομένης της NSA, δεν θα έπρεπε να της επιτρέπεται να δρα ατιμωρητί εναντίον των δημοσιογράφων».

Ο ιστότοπος ανέφερε ότι ζήτησε από τον iσπανό πρώην δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Ασάνζ και του WikiLeaks, να προετοιμάσει «την προσήκουσα απάντηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...