Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αμερικανικά F-16 σε αεροπορική βάση στην Πολωνία

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 προσγειώθηκαν σήμερα στην αεροπορική βάση Λασκ της κεντρικής Πολωνίας, για να λάβουν μέρος σε κοινές αμερικανοπολωνικές στρατιωτικές ασκήσεις.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα πολωνικών μέσων ενημέρωσης, η άφιξη των αμερικανικών μαχητικών χαρακτηρίζεται ως κίνηση στήριξης της Ουάσιγκτον στους εξ ανατολών συμμάχους της στο ΝΑΤΟ εν μέσω της ουκρανικής κρίσης.


Τουλάχιστον 12 μαχητικά F-16 και 300 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ πρόκειται να λάβουν μέρος στα γυμνάσια, που διεξάγονται μετά από αίτημα της Βαρσοβίας και αφότου οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της χερσονήσου της Κριμαίας, στη Μαύρη Θάλασσα.

Πάντως τόσο το πολωνικό υπουργείο Άμυνας όσο και ο υπεύθυνος τύπου της πολωνικής αεροπορικής βάσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα για την παρουσία των αμερικανικών μαχητικών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία άρχισαν κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στη Λίντσερ, με τους Αμερικανούς να αναφέρουν ότι τόσο οι αεροπορικές ασκήσεις όσο και οι κοινές ναυτικές ασκήσεις είχαν προγραμματιστεί πριν από την κρίση στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...