Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Oυκρανία: Η Shell αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις για την εκμετάλλευση φυσικού αερίου

Η πολυεθνική εταιρεία του ενεργειακού τομέα Royal Dutch Shell αποφάσισε τον Ιανουάριο να διακόψει τις συνομιλίες για τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη ενός υπεράκτιου κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος της εταιρείας. 


«Τον Ιανουάριο του 2014, η Shell αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις σχετικά με μια συμφωνία κατανομής της παραγωγής (PSA) για το κοίτασμα αερίου Skifska της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή.


«Η Shell ανέμενε ότι η PSA θα είχε υπογραφεί το 2012 ή το 2013, ωστόσο δυστυχώς αυτό δεν συνέβη», είπε η ίδια και πρόσθεσε ότι η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται σε άλλα σχέδια αξιοποίησης ενεργειακών πόρων στην Ουκρανία.

Εκτιμάτο ότι στο κοίτασμα Σκίφσκα υπάρχουν αποθέματα 200 έως 250 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και ότι η παραγωγή σταδιακά θα ανέλθει στα 5 δισεκ. κυβικά μέτρα το χρόνο.

Η ουκρανική κυβέρνηση είχε επιλέξει τον Αύγουστο του 2012 μια κοινοπραξία με επικεφαλής τις εταιρείες ExxonMobil και Shell για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σκίφσκα, αλλά οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τις λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτής βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Η ίδια κοινοπραξία επελέγη για την εκμετάλλευση άλλων δύο σημαντικών υπεράκτιων κοιτασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...