Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Νιγηρία: Επτά νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε στάδιο της Αμπούτζα

Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι ήταν στο στάδιο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος


Αρκετοί άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν το Σάββατο κατά τα διάρκεια συνωστισμού και άτακτης φυγής στο Εθνικό Στάδιο της Αμπούτζα, όπου είχαν συρρεύσει πολλοί άνθρωποι καθώς ήταν σε εξέλιξη διαγωνισμός πρόσληψης εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρέθηκε στην περιοχή ανέφερε ότι μέτρησε τουλάχιστον επτά πτώματα. «Δεν μπορώ να φανταστώ καν τον αριθμό των ανθρώπων που ποδοπατήθηκαν», ανέφερε η Ρόζμαρι Ογκίντα μιας από τις γυναίκες που κατάφερε να σωθεί από τον συνωστισμό.


Δεν είναι γνωστό πόσοι άνθρωποι ήταν στο στάδιο κατά τη στιγμή του δυστυχήματος. Σύμφωνα δε με τη μαρτυρία επιζώντων, όλα έγιναν το πρωί του Σαββάτου, όταν άνοιξε μία από τις εισόδους του σταδίου, που είναι χωρητικότητας 60.000 θέσεων, χιλιάδες υποψήφιοι προσπάθησαν να τρέξουν προς το κέντρο του σταδίου για να έχουν καλύτερη σειρά κατά τη διάρκεια της έναρξης του διαγωνισμού πρόσληψης στις υπηρεσίες μετανάστευσης .

Όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πολλοί από τους τραυματίες δεν ήταν δυνατόν να νοσηλευτούν στο εθνικό νοσοκομείο της πόλης, λόγω έλλειψης χώρου. Το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα ( PDP ) του προέδρου Γκούντλακ Τζόναθαν ανακοίνωσε ότι θα γίνει έρευνα για τις συνθήκες της τραγωδίας .

Πολλοί από τα 170 εκατομμύρια των πολιτών της Νιγηρίας εξακολουθούν να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, που σημειώνει ότι το 37,5% των νιγηριανών ηλικίας κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι. Η οικονομία αναπτύσσεται, αλλά η φτώχεια έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθώς η μοναδική πηγή πλούτου της χώρας είναι ο τομέας του πετρελαίου ο οποίος όμως «παράγει» πολύ λίγες θέσεις εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...