Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Στρατό στέλνει ο Μαδούρο στις γειτονιές των πόλεων που διαδηλώνουν

Πράξη φαίνεται ότι κάνει ο Νικολάς Μαδούρο την απειλή για δραστικά μέτρα προκειμένου να σταματήσουν οι διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα. Αρκετές γειτονιές της πόλης Βαλένσια, όπου την Πέμπτη έχασαν τη ζωή τους τρία άτομα, ξημέρωσαν με ισχυρή στρατιωτική παρουσία.


Η Βαλένσια είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Βενεζουέλας. Ένας αστυνομικός, ένας νεαρός και ένας 42χρονος έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του Μαδούρο σε γειτονιές της πόλης.


Ο 42χρονος δεν είχε καμία σχέση με τις διαδηλώσεις. Απλά έβαφε το σπίτι του, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι από ομάδα μοτοσικλετιστών.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μιγκέλ Κοτσιόλα, ο οποίος προέρχεται από την αντιπολίτευση, δήλωσε ότι ένας 42χρονος έχασε τη ζωή του από σφαίρα την ώρα που έβαφε το σπίτι του. Ο ίδιος απέδωσε το θάνατό του σε ομάδες παρακρατικών που υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μαδούρο.

Στις ίδιες ομάδες απέδωσε και τον θάνατο ενός 20χρονου φοιτητή σε άλλο σημείο της πόλης.

Για τον θάνατο του 36χρονου αστυνομικού, η κυβέρνηση τον απέδωσε σε «εγκληματίες τρομοκράτες».

Ο Φρανσίσκο Αμέλιατς, κυβερνήτης της πολιτείας Καραμπόμπο στην οποία βρίσκεται η Βαλένσια και στενός συνεργάτης του Ούγκο Τσάβες, δήλωσε ότι οι τρεις νεκροί έπεσαν θύματα ελεύθερων σκοπευτών που έχουν λάβει θέσεις σε κτίρια της πόλης.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές είχαν σκοπό να χτυπήσουν διαδήλωση εργαζομένων σε αυτοκινητοβιομηχανίες που διατηρούν εργοστάσια συναρμολόγησης στην πόλη.

Μόλις οι Αρχές συνειδητοποίησαν το σχέδιο, σύμφωνα πάντοτε με τον κυβερνήτη, ματαίωσαν την διαδήλωση. «Έτσι οι ελεύθεροι σκοπευτές άρχισαν να χτυπούν στο ψαχνό» σημείωσε ο ίδιος.

Με βάση αυτά τα γεγονότα, η κυβέρνηση Μαδούρο αποφάσισε να ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία, ιδίως στις γειτονιές της πόλης, όπου πραγματοποιούνται οι πλέον μαχητικές διαδηλώσεις.

Παράλληλα, με μήνυμά της στο Twitter, η υπουργός Ενημέρωσης Ντέλσι Ροντρίγκες τόνισε ότι θα αναζητηθούν από τις Αρχές και όσοι χρηματοδοτούν «αυτές τις βίαιες ομάδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...