Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

H Κριμαία σπεύδει να υιοθετήσει το ρωσικό ρούβλι από τον Απρίλιο

Η Κριμαία θα υιοθετήσει τον Απρίλιο το ρωσικό ρούβλι ως επίσημο νόμισμα και θα εγκαταλείψει την ουκρανική γρίβνα, ενώ η ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom της πρότεινε να αναλάβει την ανάπτυξη του τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της, δήλωσε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της κυβέρνησης της περιφέρειας αυτής, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.


Οι αρχές της Κριμαίας είχαν δηλώσει νωρίτερα πως η γρίβνα θα παρέμενε το επίσημο νόμισμα ως το 2016.

«Δυστυχώς πρέπει να πω πως η παράλληλη κυκλοφορία του ρουβλίου και της γρίβνας δεν θα λειτουργήσει. Στρεφόμαστε προς τη ζώνη του ρουβλίου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κριμαϊκής κυβέρνησης Ρούσταμ Τερμιργκάλιεφ, σύμφωνα με το RIA.

Ο Τεμιργκάλιεφ ερωτήθηκε επίσης από το RIA αν η Κριμαία έχει δεχθεί προτάσεις από ρωσικές πετρελαϊκές εταιρείες για την ανάπτυξη της βιομηχανίας πετρελαιοειδών.

«Φυσικά, η Gazprom ήταν η πρώτη που μας πλησίασε (με μια πρόταση)», απάντησε ο Τεμιργκάλιεφ.

Εκπρόσωπος της Gazprom αρνήθηκε να σχολιάσει.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τεμιργκάλιεφ είχε δηλώσει πως οι τοπικές αρχές μπορεί να πωλήσουν την εταιρεία ενέργειας Chornomornaftohaz σε μια ρωσική εταιρεία «όπως η Gazprom» μόλις η περιφέρεια πάρει τον έλεγχο της εταιρείας, η οποία αποτελεί τώρα τμήμα μιας ουκρανικής κρατικής εταιρείας ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...