Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Κέρι προς Λαβρόφ: Με προσάρτηση της Κριμαίας θα «κλείσει η πόρτα της διπλωματίας»

Τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο μεταξύ των δύο υπουργών εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι είπε στον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα ότι εάν η Μόσχα προσαρτήσει την Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας θα κλείσει την πόρτα στη διπλωματία, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας «κατέστησε σαφές ότι η συνεχιζόμενη στρατιωτική κλιμάκωση και (κάθε) πρόκληση στην Κριμαία ή αλλού στην Ουκρανία, καθώς και κινήσεις για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία θα έκλεινε το όποιο περιθώριο είναι διαθέσιμο για τη διπλωματία, και κάλεσε να υπάρξει η μέγιστη αυτοσυγκράτηση», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Σε μια ολιγόλογη ανακοίνωσή του σχετικά με τη συνομιλία αυτή που δόθηκε στην δημοσιότητα μερικές ώρες νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να συμφωνήσουν τις εντατικές επαφές τους για τη διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης». Το ρωσικό ΥΠΕΞ διευκρίνισε ότι η επικοινωνία έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών έχουν πολλαπλασιάσει τις επαφές τους τις τελευταίες ημέρες σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι διαφορές της Ουάσινγκτον και της Μόσχας όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...