Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Η «σιδηρά κυρία» της Μόσχας και ο Γιανουκόβιτς στη λίστα των κυρώσεων του Λευκού Οίκου

Στη λίστα δεν περιλαμβάνεται ο πρόεδρος Πούτιν αλλά μόνο ανώτατοι σύμβουλοί του - Συνολικά πρόκειται για 11 άτομα από Ρωσία και Ουκρανία


«Πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων σε βάρος επτά ρώσων αξιωματούχων που εμπλέκονται στη δράση της Ρωσίας στην Κριμαία ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, λίγη ώρα αφότου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στην επιβολή κυρώσεων έναντι 21 Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων.  


Επιπλέον, η κυβέρνηση της Ουάσινγκτον θα επιβάλει κυρώσεις και σε τέσσερις Ουκρανούς αξιωματούχους, ανάμεσά τους και ο έκπτωτος πρόεδρος, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Στους Ρώσους αξιωματούχους δεν περιλαμβάνεται ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, συγκαταλέγεται όμως η σιδηρά κυρία της Μόσχας, Βαλεντίνα Ματβιγιένκο. Η πρόεδρος της ρωσικής Ανω Βουλής είναι μία από τους ισχυρούς συμμάχους του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Βλαντισλάφ Σουρκόφ, και οι Σεργκέι Γκλαζιέφ (είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του 2004 και είναι συνιδρυτής του κόμματος Rodina), Λεονίντ Σλούτσκι (βουλευτής στη Δούμα), Αντρέι Κλίσας, Ντμίτρι Ρογκοζίν και Γιελένα Μιζουλίνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...