Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Μαλαισία: Με απεργία πείνας απειλούν συγγενείς επιβατών του μοιραίου Boeing

«Κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο» για τους Κινέζους επιβάτες, τα 2/3, των επιβατών δεν συνδέεται με δίκτυα τρομοκρατών


Οι συντετριμμένοι συγγενείς των επιβατών της πτήσης MH-370, ενόσω αναμένουν με αγωνία νέα για την πορεία των ερευνών, απειλούν να προσωρήσουν σε απεργία πείνας αν δεν λάβουν σύντομα περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές της Μαλαισίας για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων.


English: Malyasia Airlines 737 9M-MMU pushed b...
Malyasia Airlines . (Photo credit: Wikipedia)
Αξίζει να σημειωθεί πως έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στα μητρώα και το ιστορικό όλων των Κινέζων υπηκόων που επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έχει σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις, ούτε έχει ποτέ εμπλακεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Η αναφορά για απεργία πείνας, που έγινε από πλευράς συγγενών των επιβατών, ήρθε την ώρα που έγινε γνωστό από τις αρχές ότι η πλειοψηφία, για την ακρίβεια τα 2/3, των επιβατών δεν συνδέεται με δίκτυα τρομοκρατών, όπως ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι. Ειδικότερα, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν για τους 154 Κινέζους επιβάτες δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο, κάτι που μειώνει την πιθανότητα να εμπλέκονται Ουιγούροι αυτονομιστές στην εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Μάλιστα, την Τρίτη, ο Κινέζος πρέσβης της Μαλαισίας, Huang Huikang, επιβεβαίωσε πως πραγματοποιήθηκαν εξονυχιστικές έρευνες σχετικά με το παρελθόν των επιβατών και το κατά πόσο μπορεί να σχετιζόταν κάποιος από αυτούς με τρομοκρατικές οργανώσεις. Επίσης, πρόσθεσε, ότι οι κινεζικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το αεροσκάφος να έχει κάπου προσγειωθεί.

Ωστόσο, ο καπετάνιος του μοιραίου Boeing των Malaysian Airlines εξακολουθεί να θεωρείται πιθανός ύποπτος για αεροπειρατεία.

Πάντως, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών της Μαλαισίας σχετικά με τον κύβερνήτη, το συγκυβερνήτη (στα σπίτια τους, όπως και στους προσομοιωτές τους), ενώ οι αρχές παίρνουν καταθέσεις και από τους μηχανικούς εδάφους του αεροσκάφους.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...