Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Τεράστια διαδήλωση υπέρ Γιανουκόβιτς στην Ουκρανία

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Ντονέτσκ, πόλης που θεωρείται προπύργιο του... αποπεμφθέντος προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, για να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στις νέες αρχές του Κιέβου.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν ρωσικές σημαίες και φώναζαν ρυθμικά "Ρωσία, Ρωσία". Πολλοί ανέβαιναν σε ένα αυτοσχέδιο βάθρο για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην "επιθυμία της Κριμαίας να ενωθεί με τη Ρωσία".

Στο περιθώριο της διαδήλωσης μοιράστηκαν φυλλάδια που καλούσαν τους κατοίκους "να μην υπακούσουν" στις νέες αρχές του Κιέβου.

"Είμαστε αγανακτισμένοι με αυτά που συμβαίνουν στο Κίεβο. Δεν θα αφήσουμε τους εθνικιστές να μπουν στην πόλη μας", δήλωσε ένας 40χρονος διαδηλωτής ενώ μια γυναίκα είπε ότι συμμετέχει στη διαδήλωση για να στηρίξει τους Μπέρκουτ (τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας που διαλύθηκαν από τη νέα κυβέρνηση). "Νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Κίεβο από τους εθνικιστές", πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που κατάγεται από την περιοχή, εμφανίστηκε χθες στο Ροστόφ επί του Ντον, στη Ρωσία και δήλωσε ότι παραμένει "νόμιμος πρόεδρος" της Ουκρανίας, καταγγέλλοντας τους "φασίστες" που κατέλαβαν την εξουσία στη χώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...