Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν ουκρανική βάση ανοίγοντας πυρ

Ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα κατά τη διάρκεια της κατάληψης μιας βάσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν σήμερα τις θέσεις τους στη χερσόνησο, καταλαμβάνοντας επίσης ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και μια βάση πυραύλων.

Ουκρανός αξιωματικός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, και ανήκει σε μηχανοκίνητο τάγμα του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού δήλωσε στο πρακτορείο πως τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βάση κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι λίγο μετά τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πήραν από τους Ουκρανούς τα κινητά τηλέφωνά τους και άρχισαν προσπάθειες να πάρουν και τα οχήματα. Δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των ουκρανών στρατιωτών και ο διοικητής της βάσης προσπαθεί να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του επεισοδίου.


Το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ της Ουκρανίας μετέδωσε εξάλλου πως φιλορωσικές πολιτοφυλακές και ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το νοσοκομείο στη Συμφερόπολη και συγκέντρωσαν το προσωπικό σε μια αίθουσα «προφανώς για να συναντήσει τους νέους διευθυντές του ιδρύματος».

Στο λιμάνι της Σεβαστούπολης, ρώσοι στρατιώτες αφόπλισαν ουκρανούς οπλίτες σε ουκρανική στρατιωτική βάση πυραύλων, δήλωσε ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος στην Κριμαία.

Ο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ δήλωσε πως περίπου 200 στρατιώτες που επέβαιναν σε 14 φορτηγά κινήθηκαν προς το κτίριο γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας και απείλησαν να το καταλάβουν εξ εφόδου αν οι ουκρανοί στρατιώτες δεν παρέδιδαν τα όπλα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...