Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Αναχώρησε αεροπορικώς για τη Μόσχα ο Έντουαρντ Σνόουντεν

Ο 'Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην σύμβουλος της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) που κατηγορείται από τη χώρα του για κατασκοπεία, αναχώρησε σήμερα από το Χονγκ Κονγκ, με την άδεια των αρχών.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, το αίτημα για την έκδοσή του που είχαν υποβάλει οι ΗΠΑ δεν ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις της νομοθεσίας του Χονγκ Κονγκ.

Ο Σνόουντεν αναχώρησε σήμερα με πτήση της Aeroflot για τη Μόσχα και ο τελικός προορισμός του μπορεί να είναι ο Ισημερινός ή η Ισλανδία, σύμφωνα με την εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ South China Morning Post.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA είχε φθάσει στο Χονγκ Κονγκ στις 20 Μαΐου προερχόμενος από τη Χαβάη και έκτοτε έχουν απαγγελθεί σε βάρος του κατηγορίες από την αμερικανική δικαιοσύνη.

H South China Morning Post γράφει ότι επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο στις 10:55 (τοπική ώρα, 05:55 ώρα Ελλάδας). Πρόκειται να προσγειωθεί στις 17:15 (ώρα Μόσχας, 16:15 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας, πριν συνεχίσει για τον τελικό προορισμό του.

Ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε νωρίτερα ότι δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο Σνόουντεν ούτε ποια είναι τα σχέδιά του.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να εξοργίσει τις ΗΠΑ. Υπενθυίζεται ότι ο Σνόουντεν παραδέχτηκε πρόσφατα ότι είναι πίσω από την αποκάλυψη του μυστικού προγράμματος παρακολουθήσεων της αμερικανικής κυβέρνησης στο διαδίκτυο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...