Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Νότια Αφρική: Επεισόδια πριν την ομιλία Ομπάμα σε φοιτητές

Έκαψαν αμερικανική σημαία και κρατούσαν πλακάτ που απεικόνιζαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ με χιτλερικό μουστάκι

Επεισόδια σημειώθηκαν στη Νότια Αφρική λίγη ώρα πριν ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μεταβεί στο Πανεπιστήμιο του Σοβέτο για την προγραμματισμένη ομιλία του σε φοιτητές.
Περίπου 300 διαδηλωτές με πλακάτ και συνθήματα κατά του κ. Ομπάμα συγκεντρώθηκαν έξω από την πανεπιστημιούπολη του Σοβέτο, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Ομπάμα.

Για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους οι άνδρες των τοπικών αρχών πραγματοποίησαν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και συγκρούστηκαν με το πλήθος.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν για την πολιτική που ακολουθεί ο Αμερικανός πρόεδρος σχετικά με τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά και στη στάση του γύρω από το παλαιστινιακό και το θέμα της παύσης λειτουργίας του Γκουαντάναμο.

Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που έκαψαν την αμερικανική σημαία, ενώ άλλοι κρατούσαν φωτογραφίες που απεικόνιζαν τον κ. Ομπάμα να φέρει μουστάκι...αλά Αδόλφος Χίτλερ.
«Νιώθω ότι παραβιάζονται τα δικαιώματά μου», δήλωσε ο 24χρονος Μπιλαάλ Κιμπρ, ενώ ο Πουτάσε Τσέκι είπε ότι δε μπορούν πια να διαδηλώσουν και εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Υποσχέθηκε ότι θα άλλαζε την εξωτερική πολιτική του, ότι θα επίλυε το παλαιστινιακό και θα έκλεινε το Γκουαντάναμο. Πριν τέσσερα χρόνια ήμουν θετικός απέναντί του, τώρα, όμως, δεν ξέρω», συμπλήρωσε ο Τσέκι.

Όλα αυτά την ώρα που ο κ. Ομπάμα δήλωνε ότι ο Νέλσον Μαντέλα αποτέλεσε έμπνευση για τον ίδιο και τη στιγμή που η πρώτη κυρία των ΗΠΑ συναντιόταν με μέλη της οικογένειας Μαντέλα, αλλά όχι με τον ίδιο καθώς όπως έχει γίνει γνωστό ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επιθυμεί να διαταράξει την ηρεμία του πρώην προέδρου της Νοτίου Αφρικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...