Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

54 βαθμούς Κελσίου θα δείξει την Κυριακή το θερμόμετρο στην Κοιλάδα του Θανάτου

«Προσοχή! Υπερβολική ζέστη. Κίνδυνος» γράφει η πινακίδα στην Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια.
Τους 54 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει σήμερα η θερμοκρασία στην Κοιλάδα του Θανάτου στη νότια Καλιφόρνια, στη χειρότερη ημέρα του καύσωνα που πλήττει τις νοτιοδυτικές ΗΠΑ και έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο ενός ηλικιωμένου.

Η Κοιλάδα του Θανάτου κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στη γη, πριν από έναν αιώνα, το 1913, όταν το θερμόμετρο έδειξε 56,7 βαθμούς Κελσίου.

Οι Αρχές έχουν ετοιμάσει κέντρα υποδοχής σε πολλές πολιτείες για τους πολίτες και ειδικότερα για όσους δεν έχουν πρόσβαση σε κλιματισμό, όπως οι άστεγοι.

Στην Αριζόνα, η αεροπορική εταιρεία US Airways ακύρωσε 18 πτήσεις της γιατί τα αεροπλάνα της επιτρέπεται να πετούν σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από 48 βαθμούς, νούμερο που ξεπέρασε χθες ο υδράργυρος στο Φίνιξ.

Ένας ηλικιωμένος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λας Βέγκας, όπου δεν είχε κλιματισμό. Ο θάνατός του προήρθε από ανακοπή, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται στην υπερβολική ζέστη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παραμείνει υψηλή για τις επόμενες μέρες, γεγονός που ανησυχεί τους αρμόδιους επειδή αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Τις περιπολίες έχει αυξήσει η αστυνομία των συνόρων στα σύνορα με το Μεξικό για να βοηθήσει όσουςδιασχίζουν την έρημο. Επτά άτομα, που είχαν περάσει λαθραία τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, βρέθηκαν νεκροί την περασμένη εβδομάδα στην έρημο και οι αρχές πιθανολογούν ότι η ζέστη έπαιξε σημαντικό ρόλο στον θάνατό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...