Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Αίγυπτος: Δακρυγόνα κατά υποστηρικτών του Μόρσι

Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που βρίσκονταν στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου


Οι αιγυπτιακές αρχές πραγματοποίησαν ρίψη δακρυγόνων σε υποστηρικτές του ανατραπέντος Αιγύπτιου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, που βρίσκονταν στο εσωτερικό του Πανεπιστημίου του Καΐρου.

Για δεύτερη συνεχή ημέρα οι υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν συγκέντρωση, στο Πανεπιστήμιο Αλ-Αζχάρ, όπου φοιτά μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με πορεία στο εσωτερικό της πανεπιστημιούπολης, όπου οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες στα γραφεία των διευθυντών, σπάζοντας παράθυρα και πόρτες, όπως δήλωσε ο αντιπρύτανης Ιμπραήμ ελ-Χουντχούντ.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Al-Jazeera, κάλεσε τους συγκεντρωμένους να φύγουν από τον χώρο του Πανεπιστημίου, οι οποίοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις του.

Οι διαμαρτυρίες εντάθηκαν έπειτα από τη συζήτηση για θέσπιση νόμου που θα επιβάλει αυστηρές ποινές σε διαδηλωτές, εκ των οποίων τσουχτερά πρόστιμα και πιθανή φυλάκιση για τους παραβάτες.

Σύμφωνα με το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA, δύο μέλη της Κεντρικής Εθνικής Ασφάλειας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε επίθεση από ομάδα ένοπλων στην περιοχή Ράφα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...