Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: 59,7 εκατ. δολάρια για τα 26 θύματα παιδεραστίας του Σαντάσκι

Ο πρώην προπονητής του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια καταδικάσθηκε σε κάθειρξη τουλάχιστον 30 ετών για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους

Το αμερικανικό πολιτειακό πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, γνωστό ως Πεν Στέιτ, ανακοίνωσε την Δευτέρα πως θα καταβάλει 59,7 εκατ. δολάρια σε 26 θύματα που πρώην προπονητή του πανεπιστημίου Τζέρι Σαντάσκι, ο οποίος καταδικάσθηκε πέρυσι σε κάθειρξη τουλάχιστον 30 ετών για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους.

Οι λεπτομέρειες των εμπιστευτικών φιλικών διακανονισμών, οι οποίοι απαλλάσσουν το πανεπιστήμιο από κάθε δίωξη, δεν δημοσιοποιήθηκαν. Είκοσι τρεις εκ των διακανονισμών αυτών έχουν υπογραφεί και οι τρεις τελευταίοι βρίσκονται στη φάση της οριστικοποίησης, διευκρίνισε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του.

"Ελπίζουμε ότι αποτελούν ένα νέο σταθμό στη διαδικασία της θεραπείας αυτών που υπέφεραν από τον κ. Σαντάσκι και ένα νέο βήμα προς τα εμπρός για το Πεν Στέιτ", δήλωσε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Ρόντνεϊ Έρικσον.

"Δεν μπορούμε να ξεκάνουμε αυτό που έχει γίνει, αλλά μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διδαχθούμε απ' αυτό και να πράξουμε έτσι ώστε να μην επαναληφθεί", πρόσθεσε.

Ο 69χρονος Σαντάσκι καταδικάσθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο σε ποινή από 30 ως 60 χρόνια κάθειρξης επειδή κακοποίησε σεξουαλικά όχι λιγότερα από 10 αγόρια, σε μερικές περιπτώσεις πολύ νεαρά, μεταξύ των οποίων το θετό γιο του, σε μια περίοδο 14 ετών, από το 1994 ως το 2008.

Είχε διατελέσει επί χρόνια βοηθός του Τζο Πατέρνο, του θρυλικού προπονητή του φουτμπόλ του πανεπιστημίου αυτού, ο οποίος απεβίωσε ξαφνικά τον Ιανουάριο του 2013 από καρκίνο.

Ο Σαντάσκι είχε οργανώσει ένα πρόγραμμα που απευθυνόταν σε μη προνομιούχους νέους και μέσω αυτού συναντούσε τα θύματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...