Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ιράκ: Τουλάχιστον 19 νεκροί από επεισόδια βίας σε όλη τη χώρα

Εκ των οποίων 12 από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη


Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε επεισόδια βίας στο Ιράκ, εκ των οποίων 12 από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν εξερράγη ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο μπροστά από ένα κατάστημα στο ελ Μέχτελ στην ανατολική Βαγδάτη, δήλωσε ο στρατηγός Σάαντ Μάαν, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Εσωτερικών. Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν επίσης 23 άνθρωποι.

Στη Σιντζάρ, δυτικά της Μοσούλης, αντάρτες σκότωσαν μέσα στο σπίτι τους μία μητέρα και τους τρεις γιους της, που ανήκαν στη μειονότητα των γεζίντι, μια κουρδική θρησκευτική κοινότητα τα μέλη της οποίας γίνονται συχνά στόχος ριζοσπαστών σουνιτών.

Στη Μπακούμπα, στη βόρεια Βαγδάτη, δύο μέλη της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν και πέντε ακόμη τραυματίστηκαν από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί κοντά σε ένα σπίτι, ενώ ένα μέλος της πολιτοφυλακής αλ Σάχουα, που μάχεται κατά της αλ Κάιντα, δολοφονήθηκε από έναν ένοπλο σε ένα σημείο ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...