Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο Τζορτζ Σόρος ψηφίζει... Χίλαρι Κλίντον

«Η υποστήριξή του στο Ready for Hilary είναι μια προέκταση της μακροχρόνιας πίστης του στην δύναμη του ακτιβισμού», δήλωσε ο Μάκλ Βάσον, εκπρόσωπος του Σόρος


Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μεγάλος δωρητής των Δημοκρατικών, υποστηρίζει μια προσπάθεια να πειστεί η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία το 2016, δήλωσε ένας εκπρόσωπός του σήμερα. 

Ο Σόρος, 83 ετών, έχει προσφέρει 25.000 δολάρια (περίπου 18.000 ευρώ) στην επιτροπή Ready for Hilary (Έτοιμοι για την Χίλαρι), τη μεγαλύτερη και καλύτερα χρηματοδοτούμενη ομάδα που υποστηρίζει μια πιθανή υποψηφιότητα της Κλίντον. Η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον θεωρείται ότι θα ήταν φαβορί για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2016, αν αποφάσιζε να θέσει υποψηφιότητα.

«Η υποστήριξή του στο Ready for Hilary είναι μια προέκταση της μακροχρόνιας πίστης του στην δύναμη του ακτιβισμού», δήλωσε ο Μάκλ Βάσον, εκπρόσωπος του Σόρος.

Από συμβολική άποψη, η υποστήριξη του Σόρος θα μπορούσε να σημαίνει πολύ περισσότερα, κυρίως σε μια εποχή που οι υποστηρικτές της Κλίντον επιθυμούν να αποτρέψουν πιθανούς αντιπάλους της για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Σόρος υποστήριξε τους Δημοκρατικούς στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2004, δωρίζοντας περίπου 27,5 εκατομμύρια δολάρια (19,9 εκ. ευρώ). Έχει επίσης συνεισφέρει στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα το 2008, οπότε αντίπαλός του για το χρίσμα των Δημοκρατικών ήταν η Κλίντον.

Στη διάρκεια της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης ο Σόρος παρέμεινε στο περιθώριο.

Η Κλίντον, 65 ετών, πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, η θητεία της οποίας στο υπουργείο Εξωτερικών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, έχει παραδεχθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά έχει πει ότι το πιθανότερο είναι να λάβει την οριστική της απόφαση του χρόνου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...