Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εισαγγελική έρευνα στην Ισπανία για τις υποκλοπές της NSA

Η ισπανική εισαγγελία ξεκίνησε σήμερα προκαταρκτική έρευνα με στόχο να εξεταστεί αν υπάρχουν αποδείξεις που να στοιχειοθετούν την διάπραξη εγκλήματος στην υπόθεση των φερόμενων παρακολουθήσεων από τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα από την Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA) εκατομμυρίων τηλεφωνικών κλήσεων στην Ισπανία, έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Το τμήμα της εισαγγελίας, που είναι αρμόδιο για τις υποθέσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος, επιφορτίστηκε να επαληθεύσει αν διαπράχθηκε έγκλημα, αν υπάρχει κάποιος που να ευθύνεται γι’ αυτό και αν η ισπανική δικαιοσύνη είναι αρμόδια να το εξετάσει, δήλωσε πηγή της γενικής εισαγγελίας.

Όπως αποκαλύπτει με σημερινό δημοσίευμά της η ισπανικη εφημερίδα “El Mundo”, η NSA των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποίησε 60 εκατομμύρια τηλεφωνικές υποκλοπές στην Ιβηρική Χερσόνησο, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος παρακολουθήσεων, που ήρθε στην επιφάνεια μετά τις σχετικές αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “El Mundo”, οι υποκλοπές πραγματοποιήθηκαν το διάστημα από τις 10 Δεκεμβρίου του 2012 μέχρι τις 8 Ιανουαρίου του 2013.
Το διάστημα αυτό είναι αντίστοιχο του χρονικού διαστήματος στη διάρκεια του οποίου, σύμφωνα με σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde” πραγματοποιήθηκαν 70 εκατομμύρια υποκλοπές σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις Γάλλων πολιτών.
Το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από την πλευρά της Ουάσινγκτον έχει προσλάβει πλέον θυελλώδεις διαστάσεις, καθώς στο επίκεντρο βρέθηκε μεταξύ άλλων και η ίδια η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Κάπως έτσι, ο Μαριάνο Ραχόι προστίθεται στον κατάλογο των ηγετών που αισθάνονται άβολα απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...