Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Συγκρούσεις στην Αίγυπτο μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι

Κάνοντας χρήση δακρυγόνων, αστυνομικοί διέλυσαν τις διαδηλώσεις που οργάνωσαν υποστηρικτές του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας, και το Σουέζ.

Οι οπαδοί του Μόρσι διαδηλώνουν συχνά σε διάφορες πόλεις, συνήθως μετά την προσευχή της Παρασκευής, αφότου ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο στις 3 Ιουλίου.

Στο Σουέζ οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα για να διαλύσουν ένα πλήθος περίπου 4.000 ανθρώπων, όπως ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Στην Αλεξάνδρεια, περίπου 1.000 άτομα, υποστηρικτές του Μόρσι και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, απέκλεισαν την Κορνίς, τον κεντρικό παραλιακό δρόμο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του στρατού και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τους μάρτυρες, κάτοικοι και οδηγοί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες εναντίον των διαδηλωτών για να τους αναγκάσουν να φύγουν από το δρόμο, γεγονός που πυροδότησε συγκρούσεις μεταξύ τους. Οι αστυνομικοί που επενέβησαν έκαναν χρήση δακρυγόνων και συνέλαβαν δύο ανθρώπους.

Συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και διαδηλωτών σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή Ουαρντέγιαν, στη δυτική Αλεξάνδρεια, μέχρι που επενέβη η αστυνομία για να διαλύσει τους συγκεντρωμένους.

Στο Κάιρο, στην περιοχή της Γκίζας, κάτοικοι πετροβόλησαν μια ομάδα οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που φώναζαν συνθήματα κατά του στρατού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επτά άνθρωποι.

Στις 6 Οκτωβρίου 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι, σε μια από τις πλέον αιματηρές κινητοποιήσεις μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...