Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Tον πολιτικό «θάνατο» του Μπερλουσκόνι εισηγείται η επιτροπή της Γερουσίας

Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την ολομέλεια του σώματος την ερχόμενη εβδομάδα


Η επιτροπή της Γερουσίας εισηγείται την αποπομπή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από το σώμα, μετά την καταδίκη του για την αμετάκλητη καταδίκη του για υπόθεση της «Mediaset». Η τελική απόφαση ωστόσο θα ληφθεί από την Ολομέλεια του σώματος την ερχόμενη εβδομάδα.

Έπειτα από έξι ώρες ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής, Ντάριο Στεφάνο, ανακοίνωσε την απόφαση, εν τη απουσία του Μπερλουσκόνι, ο οποίος επέλεξε να μην εμφανιστεί καθώς και οι συνήγοροί του. Η απόφαση να μην παραστεί στη συνεδρίαση και να μην κάνει χρήση δικαιώματος να παρέμβει για να υπερασπισθεί τον εαυτό του, ήταν εμφανές δείγμα ότι ο επικεφαλής της κεντροδεξιάς θεωρούσε δεδομένο ότι η επιτροπή θα ψήφιζε εναντίον του.

Τώρα αναμένεται να οριστεί η ημερομηνία για να τεθεί το ζήτημα της αποπομπής του στο σύνολο της ολομέλεια της ιταλικής γερουσίας, ενώ στις 19 Οκτωβρίου, η εισαγγελία του Μιλάνο πρόκειται να επανακαθορίσει την ακριβή διάρκεια της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του πρώην πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα αναμένεται η ομάδα υπεράσπισής του να προσφύγει στον Άρειο Πάγο, ενώ ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί η υπόθεση να φτάσει μέχρι το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...