Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Κολομβία: Οι αρχές κατέσχεσαν 1,6 τόνο κοκαΐνης

Προορίζονταν να μεταφερθούν στον Παναμά από τους ιθαγενείς πεζή, καθώς τα σύνορα βρίσκονται σε μικρή απόσταση


Οι ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας ανακοίνωσαν ότι κατέσχεσαν μια ποσότητα 1,6 τόνου κοκαΐνης, που ανέφεραν ότι ανήκει στην οργάνωση FARC.

Πέντε ελικόπτερα έλαβαν μέρος στην επιχείρηση, στην περιοχή Ριοσούκιο, στην επαρχία Τσόκο, στα βορειοδυτικά της χώρας. Ο στρατός διευκρίνισε ότι κατά την διάρκεια της επιχείρησης που διεξήγαγε ανακάλυψε σε οικισμό ιθαγενών Εμπέρα Κάτιο μια ποσότητα 1.558 κιλών κοκαΐνης πολύ υψηλής καθαρότητας.

Το πολεμικό ναυτικό της Κολομβίας ανέφερε ότι τα ναρκωτικά ανήκαν στο 57ο Μέτωπο των FARC και προορίζονταν να μεταφερθούν στον Παναμά από τους ιθαγενείς πεζή, καθώς τα σύνορα βρίσκονται σε μικρή απόσταση.

Η ποσότητα κοκαΐνης αυτή υπολογίζεται ότι είχε αξία πώλησης στους τελικούς χρήστες που ανέρχεται σε τουλάχιστον 39 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (29,4 εκατ. ευρώ), ανέφερε το πολεμικό ναυτικό της Κολομβίας.

Οι FARC, η μεγαλύτερη οργάνωση των αριστερών ανταρτών της Κολομβίας, θεωρείται ευρέως ότι χρηματοδοτεί την δράση της μέσω του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, κατηγορία που η ηγεσία της διαψεύδει.

Οι αντάρτες πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης της Κολομβίας επί μισό αιώνα και πλέον. Οι δύο πλευρές διεξάγουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Αβάνα της Κούβας από το Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...