Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Απάτη το «πανεπιστήμιο Τραμπ» λέει ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τουλάχιστον 5.000 Αμερικανοί φέρεται να εξαπατήθηκαν από το 2005 έως το 2011 πληρώνοντας 40 εκατομμύρια δολάρια για να παρακολουθήσουν μαθήματα


Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη για το «πανεπιστήμιο» που ίδρυσε το 2005 αναμένεται να έχει ο αμερικανός μεγιστάνας, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Ερικ Σνάιντερμαν, άσκησε δίωξη σε βάρος του και του ζητεί να επιστρέψει 40 εκατομμύρια δολάρια γιατί, όπως αναφέρει στο κατηγορητήριο, «εξαπάτησε» τους σπουδαστές του «πανεπιστημίου».

«Το γραφείο μου άσκησε διώξεις σε βάρος του Τραμπ και του Πανεπιστημίου Τραμπ, γιατί αυτό λειτούργησε χωρίς άδεια και γιατί εξαπάτησε τους ενδιαφερόμενους» έγραψε στο Twitter ο εισαγγελικός λειτουργός.

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε τη «φήμη» του και έδωσε «ψευδείς υποσχέσεις» για να πείσει τους Νεοϋορκέζους να εγγραφούν στα μαθήματα και τα σεμινάρια που δίδονταν μέσω του «πανεπιστημίου του».

Το «Πανεπιστήμιο Τραμπ» που σήμερα έχει μετονομαστεί σε «Επιχειρηματικό Ινστιτούτο Τραμπ», οργανώνει σεμινάρια και εργαστήρια επί πληρωμή για επιχειρηματίες, αλλά δεν δίνει διπλώματα.

Σύμφωνα με τον Σνάιντερμαν, τουλάχιστον 5.000 Αμερικανοί φέρεται να εξαπατήθηκαν από το 2005 έως το 2011 δαπανώντας 40 εκατομμύρια δολάρια για να παρακολουθήσουν μαθήματα που αποδείχτηκαν ότι ήταν «απάτη».

Ο Τραμπ αντέδρασε αμέσως με έναν καταιγισμό μηνυμάτων του στο Twitter κατηγορώντας τον Σνάιντερμαν, τον οποίο χαρακτηρίζει «ανόητο» και «αναποτελεσματικό», για «κυνήγι μαγισσών» και για πρόθεση να τον «εκβιάσει».

Ο εισαγγελέας τού απάντησε, επίσης ηλεκτρονικά, τονίζοντας ότι ο καθένας οφείλει να «είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του» όποια κι αν είναι η «περιουσία» του ή η «δημοφιλία» του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...