Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

SOS για τους Χριστιανούς της Ανατολής, απο το Ορθόδοξο Κόμμα του Λιβάνου

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις χριστιανικές κοινότητες της Μέσης Ανατολής, που βρίσκονται μεταξύ των πυρών των αντιμαχομένων πλευρών και αποτελούν στόχο φανατικών ισλαμιστών, έκρουσε ο πρόεδρος του Ορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου Δημήτρης Ελ Χούρι, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή, νε στόχο να εκφράσει την αλληλεγγύη προς τους Χριστιανούς της Ανατολής.

Ο πρόεδρος του  νεοσύστατου κόμματος, αναφέρθηκε αναλυτικά  στις διώξεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, εξαιτίας των εμφύλιων συγκρούσεων αλλά και το μένος των Ισλαμιστών, που θέλουν να επιβάλλουν το νόμο της Σαρίαμ σε Αίγυπτο και Συρία.

“Η λεγόμενη “Αραβική Άνοιξη” στην Αίγυπτο, απέφερε την πλήρη καταστροφή  70 εκκλησιών και δεκάδων σπιτιών Χριστιανών της χώρας. Το ίδιο σκηνικό βλέπουμε στη Συρία, όπου 160.000 Χριστιανοί εκτοπίστηκαν ήδη από την περιοχή του Χομς” δήλωσε, επισημαίνοντας με νόημα : “Είμαστε σήμερα εδώ όχι για να θρηνήσουμε για το παρελθόν, αλλά για να μην κλάψουμε για το μέλλον”.
Όσον αφορά τις δραματικές εξελίξεις στη Συρία, επεσήμανε πως μοναδική λύση θα πρέπει να  είναι ο διάλογος και όχι η βία. “Σε αυτό το διάλογο, όπου και αν πραγματοποιηθεί, είτε στη Γενεύη ή αλλού, θα πρέπει να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των χριστιανικών κοινοτήτων της Συρίας” δήλωσεμ συμπληρώνοντας “Επιδιώκουμε μια Συρία πολυθρησκευτική, πολυπολιτισμική, πολυκομματική και δημοκρατική”.

Όσον αφορά την εξακρίβωση της τύχης του μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του επισκόπου των Μαρωνιτών Ιωάννη, που απήχθησαν τον περασμένο Απρίλιο από αγνώστους στη Συρία και από τότε αγνοείται η τύχη τους, ι ίδιος  επέρριψε ευθύνες στις τουρκικές Αρχές, για το αδιέξοδο.

Παρόντες στη συνέντευξη τύπου,   του προέδρου του Ορθόδοξου Κόμματος του Λιβάνου, ήταν εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ρωσίας και της Ρουμανίας, και όχι της Ελλάδας αν και επανειλημμένως ο κ. Ελ Χούρι έχει τονίσει πως οι ορθόδοξοι της χώρας είναι Ρωμιοί και αισθάνονται “αδέλφια” με τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...