Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία απαγορεύει την κατανάλωση του γιαουρτιού Chobani

Το τούρκικο γιαούρτι περιέχει σπόρους κάνναβης


Την απαγόρευση κατανάλωσης γιαουρτιού Chobani της τουρκικής εταιρίας Agro Farma ζήτησε από το προσωπικό της η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, όπως αναφέρει δημοσίευμα της αμερικανικής Huffington Post.

Συγκεκριμένα η Air Force απαγόρευσε τη γεύση του γιαουρτιού -που βαπτίζεται ελληνικό παρότι είναι τουρκικό- με βατόμουρο, καθώς περιέχει σπόρους κάνναβης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η κάνναβη περιέχει ποσότητα από THC, ένα ψυχοτρόπο συστατικό το οποίο μπορεί να εντοπιστεί στη μαριχουάνα και κατατάσσεται μαζί με την ηρωίνη και το LSD στις απαγορευμένες ουσίες σύμφωνα με τον νόμο.

«Η Πολεμική Αεροπορία, ως μέρος της πολιτικής της κατά των ναρκωτικών, ενέταξε τα προϊόντα που παράγονται από σπόρους κάνναβης και τους ίδιους τους σπόρους στη λίστα με τις απαγορευμένες ουσίες το 1999, καθώς υπήρχε έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη αλλοίωση στα αποτελέσματα των εξετάσεων για ναρκωτικά που πραγματοποιούνται τακτικά στα μέλη της υπηρεσίας», γράφει χαρακτηριστικά το κείμενο.

Έτσι, λοιπόν, στοπ στην κατανάλωση του «Βlueberry Power Flip» της εταιρίας του Τούρκου επιχειρηματία, Χαμντί Ουλούκαγια, για τα μέλη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως διευκρίνισε, μάλιστα, ο στρατηγός Ανταμ Κουντέλκα, η απαγόρευση αφορά μόνο στο γιαούρτι με βατόμουρο που αναγράφει ότι περιέχει σπόρους κάνναβης.

Την ίδια ώρα και παρότι ο Ουλούκαγια έχει πλουτίσει πουλώντας «ελληνικό» γιαούρτι στους ανυποψίαστους καταναλωτές, συνδέοντας το όνομά του με αυτό, η Μεγάλη Βρετανία δείχνει τα δόντια της, αλλά μάταια.

Μολονότι, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να αναφέρεται το Chobani ως «ελληνικό γιαούρτι», ο Τούρκος επιχειρηματίας εξακολουθεί να μην αλλάζει τις συσκευασίες του –τουλάχιστον σε όσες παρουσιάζονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας- στις οποίες ακόμα μπορεί κανείς να διαβάσει την επιγραφή «Greek Yogurt».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...