Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Συρία: Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χάμα δολοφονήθηκε από αντάρτες

Το υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε πως ο αλ-Ναέμ «πέθανε σαν μάρτυρας, σκοτωμένος από εγκληματικές συμμορίες»


Ο κυβερνήτης της επαρχίας Χάμα, στο κέντρο της Συρίας, δολοφονήθηκε σήμερα σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, ανακοίνωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης αποδίδοντας την επίθεση στους αντάρτες.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, «τρομοκράτες δολοφόνησαν τον Aνας Αμπντέλ Ραζάκ αλ-Ναέμ, κυβερνήτη της Χάμα, σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη συνοικία Τζαρατζίμα στη Χάμα», μια πόλη όπου οι ακτιβιστές είχαν πραγματοποιήσει τεράστιες διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος προτού η εξέγερση μετατραπεί σε εμφύλιο πόλεμο.

Το υπουργικό συμβούλιο επιβεβαίωσε πως ο αλ-Ναέμ «πέθανε σαν μάρτυρας, σκοτωμένος από εγκληματικές συμμορίες». Ο κυβερνήτης είχε διοριστεί τον Ιούλιο του 2011, τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της εξέγερσης εναντίον της κυβέρνησης, σε αντικατάσταση του Χάλεντ Αμπντελαζίζ, που είχε αποπεμφθεί από τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ την επομένη των μαζικών αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στην πόλη Χάμα.

Η Χάμα υπήρξε ένας ιερός τόπος της αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος το 2011, με διαδηλώσεις που συγκέντρωσαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους προτού ο στρατός καταφέρει να υποτάξει την πόλη.

Η πόλη είναι επίσης ένα σύμβολο από το 1982 έπειτα από τη στυγνή καταστολή μιας εξέγερσης της απαγορευμένης οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων εναντίον του προέδρου Χάφεζ αλ- Ασαντ, πατέρα του Μπασάρ, που προκάλεσε 20.000 θανάτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...