Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ιταλία: Έστειλε το προσωπικό διακοπές και μετέφερε το εργοστάσιο στο εξωτερικό!

«Αν τους είχα ενημερώσει νωρίτερα, θα είχαν κάνει κατάληψη στο εργοστάσιο και θα είχαν κατασχέσει τα πράγματά μου» δήλωσε ο Fabrizio Pedroni στο Bloomberg


Δεν ήταν και τόσο έντιμο αυτό που έκανε Ιταλός επιχειρηματίας στους υπαλλήλους του αλλά όπως λέει ο ίδιος δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Fabrizio Pedroni ευχήθηκε στο προσωπικό του εργοστασίου του καλό καλοκαίρι για την άδεια τους και τους είπε να επιστρέψουν στην εργασία τους σε τρεις εβδομάδες. Το ίδιο βράδυ, όμως εκείνος ξεκίνησε να διαλύει το εργοστάσιο του για να το μεταφέρει στην Πολωνία.

«Αν τους είχα ενημερώσει νωρίτερα για τα σχέδια μου να μεταφέρω την παραγωγή στο εξωτερικό, θα είχαν κάνει κατάληψη στο εργοστάσιο και θα είχαν κατασχέσει τα πράγματα μου», δηλώνει ο Pedroni σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Bloomberg. «Η απλή αλήθεια είναι ότι ήθελα η επιχείρησή μου να επιβιώσει και δεν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες να συνεχίσω να λειτουργώ στην Ιταλία».

Η είδηση ότι η εταιρεία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού Firem Srl μεταφέρεται στην ανατολική Ευρώπη έφτασε πολύ αργά στους περίπου 40 υπαλλήλους, αναφέρει το Bloomberg. Στις 13 Αυγούστου, 11 ημέρες μετά την ενεργοποίηση του σχεδίου του Pedroni, μια ομάδα εργαζόμενων που είχε ανησυχήσει από τις κινήσεις στο εργοστάσιο έτρεξε στις πύλες πάνω στην ώρα για να σταματήσει τα τελευταία 20 φορτηγά που μετέφεραν εξοπλισμό.

Η κίνηση του επιχειρηματία έχει προκαλέσει οξεία αντιπαράθεση στην Ιταλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...