Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια

Απειλεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι


Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στην Καλιφόρνια και απειλεί μέρος του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι. Οι αρχές αναγκάστηκαν να κλείσουν δύο ακόμα τμήματα του πάρκου, ωστόσο αξιωματούχος δήλωσε το Σάββατο στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι είναι «συγκρατημένα αισιόδοξος» πως οι πυροσβέστες θα καταφέρουν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. «Εργαζόμαστε πολύ στενά με το πυροσβεστικό σώμα. Τα πράγματα φαίνεται –χτύπα ξύλο- πως βαίνουν καλώς», είπε.

Τμήματα του βορειοδυτικού άκρου του πάρκου έχουν παραμείνει κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η φωτιά απειλεί τις γραμμές ηλεκτροδότησης και ύδρευσης που τροφοδοτούν το Σαν Φρανσίσκο με αποτέλεσμα ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Τζέρι Μπράουν να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτατης ανάγκης. Η πυρκαγιά έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην ηλεκτρική υποδομή που εξυπηρετεί την πόλη και οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο αναγκάστηκαν να διακόψουν τη λειτουργία των ηλεκτρικών γραμμών, αναφέρει το Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις του κυβερνήτη.

Ο Ντάνιελ Μπέρλαντ, εκπρόσωπος του τμήματος Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια δήλωσε ότι τα πυροσβεστικά συνεργεία έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά το απότομο έδαφος «δεν βοηθά την κατάσταση». Είπε επίσης ότι περίπου 2.700 πυροσβέστες αναμένεται να βρίσκονται το Σάββατο στην περιοχή προκειμένου να προσπαθήσουν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...