Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Νέο αιματοκύλισμα στην Αιγυπτο – Τρεις νεκροί και 36 τραυματίες σε διαδηλώσεις

Καζάνι που σιγοβράζει παραμένει η Αίγυπτος, όπου την Παρασκευή ξέσπασε νέο κύμα βίας. Ο κόσμος πλημμύρισε τους δρόμους στις διαδηλώσεις που πυροδότησαν νέες συγκρούσεις, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων και άφησαν πίσω τους 36 τραυματίες.


Οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι επέστρεψαν σε πλατείες και δρόμους, ζητώντας την αποκατάσταση του προέδρου που ανατράπηκε στις 3 Ιουλίου από το στρατό. Πρόκειται για από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί ως τώρα και έγιναν μία ημέρα έπειτα από τη σύλληψη δύο εκ των κορυφαίων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στο Κάιρο και ένας πολίτης έχασε τη ζωή του στο Πορτ Σάιντ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου. Στη συνοικία Μοχαντίσεν του Καΐρου οι διαδηλωτές πυρπόλησαν λάστιχα στους δρόμους για να εμποδίσουν τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς να πλησιάσουν, σύμφωνα με τις εικόνες που πρόβαλε η κρατική τηλεόραση. Στο Πορτ Σάιντ ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του Μόρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...