Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Βραζιλία: Οκτώ οι νεκροί από κτίριο που κατέρρευσε

H βραζιλιάνικη πυροσβεστική υπηρεσία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό δύο πιθανών επιζόντων


Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 26 τραυματίστηκαν από την κατάρρευση ενός υπό ανέγερση κτιρίου χθες στο Σάο Πάολο, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη πυροσβεστική υπηρεσία, τα συνεργεία της οποίας ερευνούν για τον εντοπισμό δύο πιθανών επιζώντων μέσα στα συντρίμμια.

Στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας οι πυροσβέστες ανακοίνωσαν πως οι νεκροί είναι οκτώ.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 6 νεκρούς και τον αντίστοιχο αριθμό των τραυματιών σε 11.

Άλλοι 26 εργάτες, που απασχολούνταν τη στιγμή της κατάρρευσης στο εργοτάξιο του κτηρίου, απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια ζωντανοί και βρίσκονται υπό νοσηλεία.

Οι πυροσβέστες, συνεπικουρούμενοι από ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, σήμερα έχουν στρέψει τις έρευνές τους στην ανεύρεση άλλων δύο εργατών που έχουν καταπλακωθεί από τα συντρίμμια.

Εκπρόσωπός τους ανακοίνωσε πως είναι πιθανόν αυτοί να βρίσκονται εν ζωή, υπογραμμίζοντας πως τα κενά στα ερείπια δημιουργούν διόδους για την εισροή αέρα κι έτσι θα μπορούν να αναπνέουν.

Το συμβάν σημειώθηκε χθες το πρωί σε παράνομο εργοτάξιο για την κατασκευή ενός καταστήματος 400 τετραγωνικά μέτρων στα ανατολικά της οικονομικής πρωτεύουσας της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο 100.000 ρεάις (30.000 ευρώ) στους υπευθύνους του παράνομου εργοταξίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...