Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Βουλευτής της Βενεζουέλας πήγε στη Συρία να πολεμήσει στο πλευρό του Άσαντ!

Ο βουλευτής του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος της Βενεζουέλας έχει καταγωγή από τη Συρία και αποφάσισε να πάει στην πατρίδα του


Ένας βουλευτής του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι εντάχθηκε στις «ταξιαρχίες άμυνας και αντίστασης», την πολιτοφυλακή του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την ώρα που η χώρα αυτή απειλείται από μια στρατιωτική επέμβαση από τη Δύση.

«Πρόκειται για ταξιαρχίες που οργανώνονται από το συριακό λαό (...) για να ελέγχουν ορισμένες ζώνες και να συμμετέχουν σε μάχες» εξήγησε από τη Συρία όπου βρίσκεται ο Άμπντελ Ελ Ζαμπάγιαρ, βουλευτής του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV). «Λογικά, εάν βρισκόμαστε σε μια εμπόλεμη ζώνη, θα πρέπει ασφαλώς να πάρουμε τα όπλα», πρόσθεσε ο Ελ Ζαμπάγιαρ, ο οποίος είναι συριακής καταγωγής.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, όπως και άλλοι ηγέτες χωρών της Λατινικής Αμερικής, έχουν ταχθεί κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

Την Τετάρτη υποστήριξε μάλιστα ότι η Ουάσινγκτον σχεδιάζει να τον δολοφονήσει «ταυτόχρονα» με την επίθεση στη Συρία.

Η απουσία του Ελ Ζαμπάγιαρ από το κοινοβούλιο ενδέχεται πάντως να στοιχίσει στον Μαδούρο την πλειοψηφία των δύο τρίτων που του είναι απαραίτητη καθώς σκοπεύει να ζητήσει προσεχώς να του δοθούν έκτακτες εξουσίες στο πλαίσιο ενός σχεδίου καταπολέμησης της διαφθοράς στη χώρα
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...