Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Ινδία: Καταδίκη εφήβου για ομαδικό βιασμό φοιτήτριας

Λόγω του ότι ο κατηγορούμενος ήταν 17 ετών όταν διεπράχθη το έγκλημα, καταδικάστηκε στην ανώτατη ποινή του τριετούς εγκλεισμού σε ειδικό κέντρο, ενώ ελήφθη υπόψη και ο χρόνος που έμεινε στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του


Ινδικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα, Σάββατο, έναν έφηβο στην ανώτερη επιτρεπόμενη ποινή, για τη συμμετοχή του στον ομαδικό βιασμό φοιτήτριας στο Νέο Δελχί, η οποία υπέκυψε στα τραύματά της, ένα τραγικό γεγονός που είχε συγκινήσει τη χώρα, δήλωσε αξιωματούχος στο Νέο Δελχί.

«Κρίθηκε ένοχος για βιασμό και ανθρωποκτονία και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας Ανίλ Σάρμα, ανακοινώνοντας την πρώτη καταδικαστική απόφαση σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Λόγω του ότι ο κατηγορούμενος ήταν 17 ετών όταν διεπράχθη το έγκλημα, καταδικάστηκε στην ανώτατη ποινή του τριετούς εγκλεισμού σε ειδικό κέντρο, ενώ ελήφθη υπόψη και ο χρόνος που έμεινε στη φυλακή εν αναμονή της δίκης του.

Η οικογένεια του θύματος είχε ζητήσει τη θανατική ποινή, υποστηρίζοντας ότι η νομοθεσία για τα παιδιά, η οποία αποσκοπεί όχι στην τιμωρία τους, αλλά στο σωφρονισμό τους, είναι πολύ επιεικής. Η 23χρονη φοιτήτρια έπεσε θύμα βιασμού από έξι άνδρες σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί στις 16 Δεκεμβρίου του 2012 και υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης 13 ημέρες μετά.

Η δίκη των τεσσάρων βασικών κατηγορουμένων θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών εβδομάδων. Ο πέμπτος κατηγορούμενος, πέθανε στη φυλακή. Πιθανότατα αυτοκτόνησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...