Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Προανήγγειλε επίθεση στη Συρία ο Ομπάμα: Ζητώ την έγκριση του Κογκρέσου

Περιορισμένου στόχου και συγκεκριμένου χρόνου επίθεση στη Συρία προανήγγειλε ο Μπάρακ Ομπάμα, ξεκαθαρίζοντας ότι θα πάρει πρώτα την έγκριση του Κογκρέσου.


Ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκίνησε στο διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό, στον οποίο απευθύνθηκε ουκ ολίγες φόρες στη διεθνή κοινότητα, με περίπου 45 λεπτά καθυστέρηση καθώς μιλούσε έως την τελευταία στιγμή με μέλη του Κογκρέσου για να εξασφαλίσει τη στήριξη στην πρότασή του για επίθεση τη Συρία που θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκίνησε το διάγγελμα τονίζοντας ότι ο όλος κόσμος είδε την επίθεση με χημικά στη Συρία και «δεν μπορεί να κοιμάται βλέποντας εικόνες που δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων παιδιά, να παλεύουν με το θάνατο».

Ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε λόγο για επίθεση που θέτει σε κίνδυνο και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ενώ σημείωσε πως και τα κράτη που συνορεύουν με τη Συρία θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο χημικών όπλων.

«Μετά από εκτεταμένες διαβουλεύσεις, αποφασίσαμε ότι πρέπει να δοθεί μήνυμα στη Συρία, όχι με ανοικτού ορίζοντα επιχείρηση αλλά με επιχείρηση περιορισμένου στόχο και συγκεκριμένου χρόνου» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν μεταφέρει στην περιοχή στρατεύματα.

«Μίλησα με το Κογκρέσο, θα τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία στην επόμενη συνεδρίαση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν τι έγινε στη Συρία. Έχω την εξουσία να φέρω εις πέρας μια τέτοια αποστολή, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση στο Κογκρέσο. Η χώρα μας αντιμετωπίζει λίγες φορές τόσο σοβαρές αποφάσεις» πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...