Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο παραιτήθηκε έπειτα από κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ζήτησε συγγνώμη από τους δημότες του Σαν Ντιέγκο, την πρώην αρραβωνιαστικιά του και τις γυναίκες που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά


Ο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο Μπομπ Φίλνερ παραιτήθηκε χθες Παρασκευή, έξι εβδομάδες αφού 18 γυναίκες, ανάμεσα στις οποίες μια πρώην εργαζόμενη στο Δήμο, τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ο Φίλνερ, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, παραιτήθηκε αφού το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε να πληρώσει μέρος των νομικών εξόδων του από την αγωγή σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση, αναφέρεται σε δημοσίευμα των "Λος Άντζελες Τάιμς".

Ο 70χρονος Φίλνερ εξελέγη το Νοέμβριο δήμαρχος του Σαν Ντιέγκο, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Καλιφόρνιας και της όγδοης μεγαλύτερης των ΗΠΑ. Ήταν ο πρώτος Δημοκρατικός που εξελέγη δήμαρχος της πόλης μέσα σε διάστημα δύο δεκαετιών. Φανερά συγκινημένος σε ομιλία του μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Φίλνερ ζήτησε συγγνώμη από τους δημότες του Σαν Ντιέγκο, την πρώην αρραβωνιαστικιά του και τις γυναίκες που κατηγορείται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά. "Δεν είχα πρόθεση να γίνω προσβλητικός, να παραβιάσω τον προσωπικό ή το συναισθηματικό χώρο σας", δήλωσε.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τοντ Γκλόρια θα αναλάβει το ρόλο του δημάρχου μέχρι να διεξαχθεί μια ειδική εκλογή μέσα σε διάστημα 90 ημερών από την ημέρα της παραίτησης του Φίλνερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...