Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Σάλο προκάλεσε μουσική επιλογή του Fox News σε ρεπορτάζ για τον Μπράντλεϊ Μάνινγκ

Αρνητικά σχόλια απέσπασε και η παρουσιάστρια που σχολίασε πως ο στρατιώτης «θέλει να συνεχίσει να ζει σαν κυρία»


Την έντονη αντίδραση των οργανώσεων υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων προκάλεσε η απόφαση του αμερικανικού δικτύου Fox News να «ντύσει» με συγκεκριμένο κομμάτι ρεπορτάζ για τον στρατιώτη Μπράντλει Μάνινγκ.

Ο Μάνινγκ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 35 χρόνια κάθειρξη καθώς κρίθηκε ένοχος για τη διαρροή χιλιάδων απόρρητων διπλωματικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks, αποκάλυψε πως νιώθει περισσότερο γυναίκα παρά άντρας, ότι θέλει να τον αποκαλούν Τσέλσι και επιθυμεί να ακολουθήσει ορμονοθεραπεία.

Σε ρεπορτάζ, λοιπόν, του Fox News παρουσιάστηκε το θέμα του 25χρονου στρατιώτη, αλλά το τραγούδι που το συνόδευε ήταν το «Dude Looks Like a Lady» («Τύπος που μοιάζει με κυρία») του δημοφιλούς συγκροτήματος Aerosmith.

Οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των transgender σχολίασαν αρνητικά τη μουσική επιλογή, ενώ στάθηκαν και στην αντιμετώπιση της παρουσιάστριας, η οποία είπε ότι ο στρατιώτης «θέλει να συνεχίσει να ζει σαν κυρία» και στη συνέχεια αστειεύθηκε με τις φωτογραφίες του Μπράντλει ως Τσέλσι.

  

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα τα σχόλια και θα δημοσιευτούν αρκεί να μην είναι συκοφανττικά και υβριστικά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...